Perqafojme pranveren

posted in: Aktivitete | 0

Perqafojme pranveren

Fillimi i pranveres sjell risi, gezim dhe çlirim nga ”pesha” e rëndë e Dimrit. Nen kete atmosfere te afrimit te njeriut me natyrën, Qendra Rinore “Pa Kufij” zhvilloi nismen “Përqafojmë pranverën”. Nisma synonte te jepte nje mesazh sensibilizues nepermjet mbledhjes se kontributeve simbolike per sigurimin e ushqimit per shpendet e lagunes se Karavastase.

Pergatitjet per kete nisme filluan qe me date 1 mars 2015, ku te rinjte nisen punimet per realizimin e veroreve, kavanozave te piktuar per tu riperdorur si vazo lulesh, kurora nga deget e ullirit dhe sapun me vaj ulliri 100 % organik. Keto produkte u ofruan per shitje në daten 14 Mars, ne Ditën e Verës ne panairin mjedisor ”JETO EKO, FESTO EKO” të zhvilluar tek Sheshi “Nënë Tereza”. Me tej, mbledhja e fondeve vazhdoi edhe ne festen qe vullnetaret e Qendres Rinore “Pa Kufij” kishin organizuar ne ambientet e biznesit social E Jona.

Ne total nga te dyja aktivitetet u mblodh nje shume simbolike te ardhurash qe shkoi per blerjen e dritherave per shpendetet ne Lagunen e Karavastase. Ne daten 25 Mars 2015, me mbeshtetjen e administrates se parkut dhe ne vecanti te drejtorit, Z. Ardian Koci, 4 te rinjte perfaqesues te qendres sone u be shperndarja ne vendet e pershtatshme.

Pranvera vjen edhe me bukur kur te rinjte ndermarrim nisma qe mbrojne biodiversitetin dhe mjedisin! Gezuar pranveren te gjitheve 🙂